top of page

Trivselregler

När du bokar tid i Hundhallen är du ansvarig för att alla deltagare följer våra trivselregler.

Rastar du hunden på området ska du plocka upp efter den!!

Hunden ska vara kopplad överallt, både ute på området och inne i korridoren. Visa hänsyn till varandra, andra kan ha problem vid hundmöten.

Till vänster innanför ytterdörren är det skobyte. Där är det också viktigt att du torkar din hund noga så att den är ren och torr. Ta med egen handduk! Vagnar och rullstolar torkar du också av hjulen på om det är smutsigt ute.

Inga ytterskor i hundhallen!! Byt om till rena inneskor till vänster i korridoren om du inte vill träna i strumpor, allt för att hålla så rent som möjligt och skydda mattan från stenar och smuts.

Du ska ställa tillbaka all utrustning på sin plats, återställa höjden på kontaktfältshindren om du har sänkt dem, lägga rallylydnadsskyltarna i nummerordning, torka upp ev spillt vatten och dregel, plocka upp

hårtussar efter din hund, plocka upp tussar efter leksaker och har du använt godis ser du till att det inte finns något kvar på golvet. Lämna hallen som du själv vill finna den!

 

Har din hund fällt mycket löst hår ska du dammsuga upp det med skaftdammsugaren som finns i hallen. Töm dammsugaren om den blir full och sätt den på laddning när du är klar.

Ställ inga skålar med vatten på mattan i träningsdelen, ge hunden vatten i fikadelen eller i pentryt och torka om det blir vatten där du låter din hund dricka.​ Det finns vattenskålar att låna i pentryt, diska dom efter användning.
 

Om din hund skadar sig och blöder, se till att torka upp alla blodfläckar så de inte torkar in i mattan.

Löptikar är välkomna i Hundhallen men måste bära tikskydd som sätts på utanför byggnaden.


Om du misstänker att din hund kan markera inomhus så använd kisskydd. Då det rör sig många hundar i våra lokaler så kan även hundar som aldrig markerat förut få för sig att göra det. Om det händer en olycka - städa noggrant med städutrustningen som finns.

Vid eventuell skada på utrustning vänligen meddela oss omgående så vi kan åtgärda det.

Det är inte tillåtet att släpa/dra hinder och annan utrustning på mattan, både mattan och hindren kan skadas av det. Det är heller inte tillåtet för människor att gå eller sitta på kontaktfältshindren.

All träning i hallen sker på egen risk och som alltid gäller strikt hundägaransvar.

bottom of page