top of page
Foto-UlrikaCM-Kunder-2021-05-07-0496.jpg

Helena Malm

Instruktör samt grundare av OmniHund. 

Jag är utbildad hundinstruktör och har jobbat med hundutbildningar sedan 2017. Jag har gått flertalet utbildningar och idag håller jag i ett brett utbud av kurser i form av:

Valpträning 

Agility 

Hoopers 

Rallylydnad 

Nose Work 

Kantarellsök 

Aktivering 

Klickerträning 

 

Hundar har funnits omkring mig hela livet men mitt brinnande intresse för hundträning väcktes 2009 när jag började gå kurser för Helena Peterson på Helenas Hundskola i Eskilstuna. Passionen för att samarbeta med hunden och viljan att jobba med människor gjorde att jag bestämde mig för att utbilda mig till hundinstruktör. Efter genomgången utbildning arbetade jag som instruktör på Helenas Hundskola från 2017 fram tills jag i November 2023 har kurserna i egen regi. 

 

Jag brinner för att hitta sampelet mellan förare och hund, få dem att bli ett team, att hitta en aktivitet som både förare och hund tycker om. Att få följa ekipage över tid och se dem utvecklas tillsammans gör mitt arbete så tillfredsställande.

 

Jag tränar aktivt i agility, rallylydnad, apportering både på land och i vatten, nosarbete, balansboll och hundparcour. Tävlar gör jag ofta och gärna. I agility jagar jag tillsammans med Midas SM-pinnar i klass 3 och i rallylydnad siktar vi nu mot mästarklass, då vi kvalificerat oss i avancerad klass.  

 

Hemma hos mig bor i dagsläget 3 labradorer. 10-åriga labradoren Athos, 6-åriga jaktlabradoren Midas som är min nuvarande tävlingshund och nytillskottet Eros, ytterligare en jaktlabrador som är född i Juli 2023. 

  

Vid sidan om hundutbildningar tillverkar jag även koppel, halsband och leksaker i paracord. I utbudet ingår även aktiveringsleksaker såsom tulpanbollar och aktiveringsmattor. Varorna finns till försäljning i hundhallen eller på beställning.

bottom of page